rodovre osteopati artikel

En behandlingsform med fokus på hele kroppen

Osteopati kan eksempelvis bruges til behandling af nakke- og rygsmerter, bækkenbundssmerter, hovedpine, piskesmæld og behandling af arvæv efter operationer.

Hvad er Osteopati?
Behandlingen tager udgangspunkt i de traditionelle sundhedsvidenskabelige fag, som anatomi, neurologi, fysiologi, biomekanik og patologi. 

Filosofien bag osteopati er, at alt i vores krop påvirker og er gensidigt afhængigt af hinanden, og at kroppens egne selvhelings-mekanismer aktiveres, når kroppen korrigeres mekanisk. Dermed optimeres kroppens funktioner og lindrer eller fjerner årsagen til dine smerter.

Her kan du læse mere om hvilke kropslige problemstillinger, som vi kan behandle. Klik her

Osteopatisk behandlingsforløb
Første konsultation starter med en grundig samtale og derefter en undersøgelse af hele kroppen. Formålet er at finde den symptomgivende struktur og kroppens kompensations mønster; hvad er det, der forårsager smerterne. Ud fra undersøgelsen laves en individuel behandlingsstrategi for det videre forløb.

Kontakt os
Hvis du vil have mere at vide om vores behandling, og om hvad vi kan gøre for dig, så skal du endelig kontakte os på telefon: 3641 4319

TIDSBESTILLING

Læs mere om vores Osteopat
Det kan vi behandle
Du kan se vores priser her

 

Generelt om Osteopati

Teknikker
Under en osteopatisk behandling anvendes forskellige teknikker til at genskabe balance i kroppen, en behandling kan bestå af f.eks.:

  • Muskel-energi teknikker
  • Mobiliseringer
  • Fascia Udspænding
  • Manipulation
  • Cranio-sacrale teknikker

Kroppen kan have dysfunktion i forskellige strukturer i kroppen, så udover behandling af muskler og led, kan der også indgå behandling af f.eks. kranie, nervevæv, arvæv og bindevæv, som kan have indflydelse på restriktioner af forskelligt væv og derved udløse symptomer et givent sted i kroppen.

Osteopatiens oprindelse
Osteopatien blev opstartet i 1874 af den amerikanske læge Andrew Taylor Still, da han ikke fandt den daværende medicinske behandlingsform tilstrækkelig. Still fandt at manuel behandling af kroppens forskellige væv (hud, muskler, blodåre, lymfen, nerver, osv.) kunne have en påvirkning på både fysiske og psykiske ubalancer og sygdomme. Derfor udviklede Still sit eget behandlingssystem, Osteopati, med udgangspunkt i manuel behandling af kroppens struktur og funktion.

Uddannelsen
Osteopaterne på Rødovre Fysioterapi & Træning er udannet gennem IAO (The International Academy of Osteopathy). Uddannelsen har en varighed på 5 år, hvor de forinden er uddannede fysioterapeuter.

I Osteopati betragtes kroppen, som nævnt, som en sammenhængende mekanisme, hvor alle dens strukturer kan påvirke hinanden. Så for at opnå den mest fyldestgørende behandling, med bedst mulig langvarige effekt, lægges der ved en osteopatisk behandling stor vægt på at se kroppen som en helhed.


 

 

Du bestiller tid, ved at kontakte os på:

Telefon: 3641 4319

Telefonen er åben
Mandag – Torsdag: 08.00 - 11.30 og 12.00 - 15.00
Fredag: 08.00 - 11.30 og 12.00 - 14.00.

– Uden for dette tidspunkt kan der bestilles tid, men du kan opleve, at du møder en telefonsvarer.

Adresse 
Rødovre Fysioterapi & Træning 
Rødovrevej 251 
2610 Rødovre

 

RO sh lille

god adgang

akkrediteret

Oversigt over Behandlingsformer